ASIROM lansează primul chatbot din România care emite polițe de asigurare

ASIROM lansează primul chatbot din România care emite polițe de asigurare

Asirom, al doilea cel mai mare asigurator local din portofoliul grupului austriac VIG, a anunțat lansarea în România a asistentului virtual Clara, primul chatbot care va emite polițe de asigurare pentru călătorie.

Proiectul Asirom a fost pregătit și lansat în colaborare cu Druid, start-up-ul de inteligență artificială condus de Liviu Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul IT.

Astfel, cu ajutorul asistentului virtual Clara se vor putea scana, trimite și verifica datele din buletin în doar câteva secunde, proiectul fiind integrat cu ING pentru procesarea rapidă a plăților și comunică în permanență prin servicii web cu sistemul intern utilizat de Asirom.

Prelucrarea datelor trebui aprobată de către utilizator, acesta primind automat pe email acordul de procesare a datelor conform reglementărilor GDPR, confirmarea de plată și polița de asigurare în mai puțin de zece minute de la inițierea procesului.

“Clara este un prim pas pe care Asirom îl face în dezvoltarea de noi canale de emitere a poliţelor de asigurare, într-o experienţă 100% digitală, mobilă şi modernă. Demarăm cu poliţele de călătorie, însă nu excludem în viitor emiterea asistată de chatboţi a asigurărilor de sănătate sau a asigurărilor CASCO”, explică Cristian Ionescu, Preşedinte Asirom

Categorii National

Despre autor