Care e firma din Bistrița care face 2,3 milioane euro anual din Cercetare?

Care e firma din Bistrița care face 2,3 milioane euro anual din Cercetare?

ICPE Bistrița, unul dintre puținele institute de cercetare – (funcționează ca afacere privată din 2007) – rămase în picioare, are afaceri de peste 2 milioane euro anual cu aproape 50 de angajați.

ICPE Bistrița SA (fostă filială a Institutului de Cercetare și Proiectare pentru Electrotehnică) se ocupă azi cu dezvoltarea de tehnologii și echipamente pentru protecția mediului). În 2016, compania a avut venituri de 2,3 milioane euro, după ce în anul precedent realizase un record de 3,6 milioane euro. ICPE Bistrița a fost privatizat în 2006 și a fost achiziționat de Asociația Salariaților de la APAPS pentru aproape 190.000 dolari americani. Institutul din Bistriţa are ca obiect de activitate cercetarea-dezvoltarea iar activitatea este axatã pe evaluãri de mediu, tehnologii şi echipamente de ozonizare, tehnologii şi echipamente pentru epurarea apelor uzate.

Compania este azi co-organizator al Conferinţei ENVIRONMENT & PROGRESS și editează, trimestrial, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, revista ECOTERRA. ICPE Bistrița a derulat peste 40 de contracte de cercetare cu finanțare națională și internațională, are 46 brevete de invenție și a participat la saloane de invenţii  interne şi internaţionale (Brussels – Eureka, The Belgian and International Trade Fair for Tehnological Innovation, Geneva – Salon International des Inventions, Zagreb – Srebrna ARCA, Bucureşti – Inventika, Bucureşti – RAILF).

Categorii Local

Despre autor