Centura ocolitoare a Becleanului așteaptă acordul de mediu

Centura ocolitoare a Becleanului așteaptă acordul de mediu

Primăria Beclean a solicitat acordul de mediu pentru centura ocolitoare a Becleanului, unul dintre cele mai valoroase proiecte din orașul de pe Someș pentru care bugetul a fost estimat la 13 mil.euro.

“Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Varianta ocolitoare a orașului Beclean” propus a fi amplasat în extravilanul localității Uriu, localitatea Cristeștii Ciceului, jud. Bistrița-Năsăud, titular U.A.T. orașul Beclean”, scrie pe site-ul APM BN.

Traficul supraaglomerat din Beclean este o problemă pe care autoritățile locale de acolo se chinuie de ani de zile să o rezolve. Soluția ideală este o centură ocolitoare, iar varianta propusă și aprobată este a unei centuri cu lungime de 2,5 km de drum, cu 2 benzi și un pod peste Someș cu lungime de 500 m. Costul estimat este de 13 mil.euro, din acești bani 6 mil.euro fiind necesari numai pentru pod.

Inițial, administrația din Beclean vorbea despre accesarea unui credit pentru construirea centurii ocolitoare, însă se ia în calcul și accesarea unor fonduri europene.

Categorii Local

Despre autor