Guvernul trimite 2,7 mil. lei pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a Bistriței

Guvernul trimite 2,7 mil. lei pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a Bistriței

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, oferă 2,7 milioane de lei pentru efectuarea unui nou studiu de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Bistriței.

Despre o variantă ocolitoare se vorbește de mulți ani însă până acum nu s-a întâmplat nimic. Varianta Sud a centurii, aleasă de Consiliul Local Bistrița în 2013, a fost prinsă în Master Planul de Transport al Ministerului Transporturilor însă planurile nu s-au mai concretizat. Cu cei 2,7 milioane de lei puși la bătaie de CNAIR ar urma să se facă studiile necesare pentru stabilirea unui nou traseu al centurii ocolitoare.

“Studiul de fezabilitate va propune cel mai probabil noi variante pentru centura ocolitoare, iar Ministerul Transporturilor va decide care este traseul cel mai bun, asta în funcție și de bugetul care va putea fi alocat pentru acest proiect”, a declarat pentru BistrițaBusiness purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

În urmă cu câteva luni, Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, declara într-o conferință de presă că susține varianta ocolitoare care ar urma să traverseze traseul Monariu-Budacu de Jos-Jelna-Livezile. „Nu știu care sunt condițiile legale impuse de Comisia Europeană pentru a finanța astfel ce lucrări. Dacă va fi posibil eu sunt un susținător al acestei variante”, declara Radu Moldovan la acea vreme.

 

Categories: Local

About Author