Hotel Metropolis vrea să intre sub umbrela unui lanț național sau internațional

Hotel Metropolis vrea să intre sub umbrela unui lanț național sau internațional

Metropolis Grup, operatoarea Hotelului Metropolis 5*, anunță că este în căutarea unui lanț hotelier național sau internațional sub umbrela căreia să introducă unitatea din Bistrița.

Aflată în procedură de reorganizare judiciară, compania cu afaceri în turism și jocuri de noroc, a solicitat în septembrie 2019 prelungirea cu încă un an a perioadei de implementare a planului de reorganizare, subliniind că și-a îndeplinit până acum mare parte din obligațiile asumate. “Managementul actual și-a reconsiderat poziția față de contextul actual și a luat act de avertismentele creditorilor și ale pieței și, astfel, mai înțelept și mai precaut, va depune toate diligențele și energia sa în reorganizarea și redresarea firmei”, spune administratorul special al companiei Rodica Șoiman, în solicitarea sa către Adunarea Generală a Creditorilor. Compania își propune, între altele, găsirea unui surse de finanțare care să asigure o infuzie de capital, valorificarea bunurilor imobile și mobile de care nu are nevoie, creșterea gradului de ocupare a hotelului la peste 80%, deschiderea unei pensiuni de lux la Colibița – ca o sursă suplimentară de venituri.

Totalul datoriilor companiei se cifrează la 88,9 mil. lei, cel mai mare creditor fiind Phoenix Games, cu 66,4 mil. lei (aflată la rândul ei în faliment). Mare parte din aceste datorii au fost realizate cu activitatea de jocuri de noroc, cea hotelieră fiind profitabilă în ultimii ani. Planul de reorganizare inițial a fost acceptat de către judecătorul sindic în luna mai 2019.

În octombrie a.c., surprinzător, judecătorul sindic a respins solicitarea de prelungire și modificare a planului de reorganizare, însă compania își încearcă șansa în apel.

Categories: Business in top

About Author