La un pas de faliment în 2018, REBRIȘOREANA are acum sanse sa scape de insolvența

La un pas de faliment în 2018, REBRIȘOREANA are acum sanse sa scape de insolvența

Iesirea din insolvență a firmei Rebrișoreana va fi dezbătută din nou la începutul anului viitor. Până atunci reprezentanții companiei se straduie sa respecte planul de reorganizare a acesteia, după ce în 2018 firma a fost la un pas de a intra în faliment. 

În anul 2013, firma Rebrișoreana Transcom, deținută de familia Ciuta, a cerut intrarea în insolvență. Judecătorii au admis cererea. În soluția pe scurt dată de instanță la acea vreme scria că “în baza art. 61 din Legea privind procedura insolvenţei; Dispune notificarea deschiderii procedurii creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului, prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă şi conform prevederilor Codului de procedură civilă, în vederea efectuării menţiunii, în temeiul art.61 din Legea privind procedura insolvenţei, precum şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi. În baza prevederilor art. 37 din lege dispune comunicarea deschiderii procedurii Judecătoriei Bistriţa în a cărei jurisdicţie se află sediul debitorului.”

Deși firma a intrat în reorganizare judiciara, lucrurile au mers greu și în februarie 2018 instanța propunea falimentul pentru Rebrișoreana. Proprietarii au făcut însă recurs și au dorit sa continue cu planul de reorganizare a firmei. Următoarea înfățișare stabilită în acest dosar va avea loc în 10 ianuarie 2020.

Firma Rebrișoreana Transcom aparține familie Ciuta Nicolae și Saveta și a fost deschisă în anul 1994. Anul trecut raporta venituri totale de 3,5 mil.lei și profit de 0,4 mil.lei. Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, la finalul lunii septembrie Rebrișoreana Transcom nu figura cu datorii la bugetul de stat.

Categories: Business in top

About Author