Reducere de 6,7 mil. euro la vânzarea hotelurilor Coroana de Aur, Dracula și Codrișor. Cine se bagă la negocieri?

Reducere de 6,7 mil. euro la vânzarea hotelurilor Coroana de Aur, Dracula și Codrișor. Cine se bagă la negocieri?

După 4 luni de când hotelurile Coroana de Aur, Dracula (Tihuța) și Codrișor au fost scoase la vânzare, proprietarii lor au coborât vertiginos prețurile – cu cca 35% – , având nevoie de capital pentru a-și finanța businessul din industria cărnii.

Dacă inițial, familia Moldovan, proprietara hotelurilor, cerea 19,3 milioane euro+TVA pentru cele 3 obiective, astăzi prețul lor este de 12,6 milioane euro+TVA, conform anunțurilor din site-urile specializate pe vânzarea de proprietăți imobiliare. La început, Coroana de Aur era de vânzare pentru 11,5 milioane euro+TVA, acum prețul solicitat e de 6,8 milioane+TVA. Dracula era estimat la 5,8 milioane, azi este 4,3 milioane, iar Codrișor, de la 2 milioane a coborât la 1,5 milioane. Per total, familia Moldovan e dispusă să renunțe la 6,7 milioane euro+TVA și conform surselor noastre din piața imobiliară procentul de reducere s-ar putea mări la o negociere directă. Portalul  www.hotelforsale.ro anunță că două dintre hoteluri – cele care au legătură cu legenda lui Dracula (Coroana de Aur și Dracula-Tihuța) – pot fi cumpărate la pachet cu doar 10 mil. euro+TVA. Adică, eventualul cumpărător salvează 1 milion de euro față de evaluările individuale.

Familia Moldovan a scos cele 3 proprietăți la vânzare pentru că businessul pe care îl are în industria cărnii (Agro Invest și Combis) a scârțâit serios în 2017, scăzând cu aproape 20 de milioane lei, în vreme ce datoriile însumate ale celor două companii au crescut cu cca. 27 milioane lei.

Categorii Business in top

Despre autor