Regiunea de N-V, cu Bistrița-Năsăud membru, locul 5 în Europa – spune Milken Institute

Regiunea de N-V, cu Bistrița-Năsăud membru, locul 5 în Europa – spune Milken Institute

Regiunea de Nord-Vest a României, cu Bistrița-Năsăud parte din ea, ocupă locul 5 în clasamentul celor mai performante regiuni sau oraşe din Europa. Analiza realizată de Milken Institute demonstrează impactul politicilor cu privire la joburi, salarii, forță de muncă, producție în aceste orașe/regiuni. Topul a fost publicat în 4 decembrie.

 Inner London-East (UK), cu economie foarte dinamică şi sectorul IT&C în continuă dezvoltare, beneficiind de o forță de muncă super calificată, este cea mai performantă regiune a Europei, potrivit clasamentului.

Stockholm (Suedia), cu un sector tech foarte dezvoltat și un nivel ridicat al producţiei, ocupă locul al doilea.

Budapesta (Ungaria), care în ciuda politicii externe anti-UE, creează din ce în ce mai multe locuri de muncă și absoarbe investiții, vine pe locul trei.

Locul patru e ocupat de Pomorskie, o regiune din Polonia care include și Gdansk-ul, cu numeroase universități și companii globale din domeniile financiar, petrolier, energetic, IT.

Pe locul cinci, surpriză, regiunea Nord-Vest din România (include județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj). Desigur, motorul acestei regiuni e Clujul, unde există șase universități de stat și numeroase investiții în industrie și servicii, cu un înfloritor sector IT.

Milken Institute este o organizaţie nonprofit, un think-tank care caută soluţii pentru mediul de afaceri, cu scopul de a crește prosperitatea la nivel global. Are opt centre pe mai multe continente. În fiecare an, Milken Institute realizează studiul Europe’s Best-Performing City/Region Index, folosindu-se în principal de datele oficiale publicate de Eurostat.

Categories: Business in top

About Author