Turnul lui Crețu de pe Libertății, dărâmat! – de Ioan PETELEU, consilier local PNL

Turnul lui Crețu de pe Libertății, dărâmat! – de Ioan PETELEU, consilier local PNL

După încercări eșuate de a limita trecerea cu roțile peste spațiul verde din sensurile giratorii de pe Libertății/Petru Maior și Calea Moldovei/Lucian Blaga, inclusiv cu țepi metalici, Crețu a inventat sensurile „turn” puse în practică cel mai probabil de vreo firmă de casă aflată în insolvență și construite din bolțari de beton colorat în masă, vopsite pe deasupra ca să “tragă la kilogram”.

Evident că aceste anomalii n-au rezistat foarte mult pentru că, prin intersecțiile respective circulă și mașini mari care cu greu se încadrează în viraje. Cel de pe Calea Moldovei/Lucian Blaga a fost dărâmat de cel puțin trei ori. Recent i-a venit rândul la dărâmat și celui de pe Libertății/Petru Maior, care în prima săptămână de viață a fost doar scrijelit.

În ședința Consiliului Local din luna august am ridicat problema vizibilității în aceste sensuri ținând cont că în cazul autoturismelor, “turnul” obturează semnalizatoarele și nu se observă în timp util intenția de mers. Bineînțeles că atotștiutorul primar a răspuns ironic zicând că în sensul girator se respectă regula priorității și că nu contează semnalizarea, demonstrând în acest fel că nu cunoaște nici regulile de circulație.

Practic, și aceste construcții fără sens nu demonstrează altceva decât încăpățânarea personajului de a-și pune în aplicare propriile idei provenite din profunde frustrări. De ce să construiești ditamai hardughiile când poți să faci niște construcții mici, elegante și utile, care oricum au doar rol de ghidare? Pagube duble! Se strică și mașini, se strică și sensurile. Răspunsul e unul singur: din prostie!

Soluția există totuși și este foarte simplă. Nu trebuie făcut altceva decât redus spațiul verde din mijloc și mărit spațiul de manevră, chiar cu un plan înclinat, iar înălțimea nu trebuie să fie mai mare decât a celorlalte sensuri din oraș în care vizibilitatea este foarte bună.

Până la intrarea în normalitate, ATENȚIE ȘOFERI la primar!

Categorii Local, Opinie

Despre autor