13.000 de solicitări de amânare la plata ratelor, depuse la BCR

13.000 de solicitări de amânare la plata ratelor, depuse la BCR

Banca Comercială Română anunță că a primit circa 13.000 de solicitări de amânare a ratelor din partea debitorilor persoane fizice .

“După 16 martie am început să primim de la clienţi cereri de ajutor în ceea ce priveşte amâ­narea ratelor la credite. La persoane fizice avem până în prezent aproximativ 13.000 de solicitări. Nu aş vrea să vorbesc despre sumă în valoarea absolută, cât aş vrea să discutăm despre valoarea relativă în totalul portofoliului de credite, care reprezintă circa 2-3% din portofoliu. (…) În ultimele 2 săptămâni am observat o creştere a numărului de solicitări care în ultimele zile pare că a ajuns la un nivel constant. Sincer nu mă aştept să fie un volum foarte mare de solicitări, să crească în perioada următoare numărul de solicitări, dar vedem şi cum va arăta textul final al normelor de implementare pentru a vedea soluţiile pe care pot aplica clienţii”, explică Vlad Huţuleac, şeful departamentului credite persoane fizice din cadrul instituţiei de credit.

Vlad Huţuleac a mai precizat că plata valorii cumulate a dobânzilor în cazul creditelor pe care se cere amânare se va face eşalonat. Acesta a mai adăugat că 60% din creditele noi acordate de BCR sunt prin aplicaţia de internet banking.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*