200.000 lei de la Consiliului Județean pentru parcarea supraetajată de pe Bistricioarei

200.000 lei de la Consiliului Județean pentru parcarea supraetajată de pe Bistricioarei

Consiliul Județean a alocat anul trecut 1,2 mil. lei pentru a cumpăra un teren aflat în vecinătatea fostului punct termic de pe strada Bistricioarei, iar în acest an a alocat 200.000 lei pentru demararea proiectului în urma căruia în zonă va fi amenajată o parcare supraetajată.

Primăria Bistrița s-a chinuit ani buni să cumpere terenul de lângă fostul punct termic. Terenul aparținea lui Octavian Harșian, proprietarul Cramei Harșian. Autoritățile locale nu au reușit să ajungă la un acord, nu au cumpărat terenul, iar proiectul s-a împotmolit. Asta până când au preluat negocierile cei de la Consiliul Județean, care au și reușit să ajungă la o înțelegere cu Harșian, acesta primid pe terenul pe care îl avea 1,2 mil. lei.

Conducerea CJ BN face deja pregătiri pentru a demara proiectul și pentru a realiza parcarea care s-ar întinde pe nu mai puțin de 7.593 de metri pătrați.

Deocamdată nu se știe exact pe câte nivele se va ridica parcarea și nici câte locuri de parcare vor fi amenajate, acest lucru urmând să se stabilească probabil în urma unui studiu de fezabilitate. Acel studiu va stabili și care vor fi costurile la care se va ridica acest proiect.

Categories: Local

About Author