2020 începe cu investiții la Spitalul Județean

2020 începe cu investiții la Spitalul Județean

Un aparat de peste 230.000 euro a fost achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Estevorba despre un echipament cu raze X în sistem digital. Mai lipsește doar autorizația celor de la CNCAN pentru punerea lui în funcțiune. 

“Aparatul de radiologie digital oferă o mare acuratețe imaginilor și poate să fie folosit pentru evaluarea întregului schelet, dar și pentru investigații ale aparatelor: respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital. Mai mult, masa de poziționare a pacientului se poate preprograma și poate să fie înclinată până la 90 de grade, iar cea mai mică înălțime este de 48 cm. Așadar, este potrivită din punct de vedere ergonomic, atât pentru pacienții cu greutate mare, cât și pentru cei cu dizabilități sau în scaun cu rotile“, anunță președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Noul echipament medical a costat 236.00o euro, mai exact 1,12 mil. lei. Conducerea CJ BN și a Spitalului Județean promite că investițiile în aparatură medicală performantă vor continua în acest an.

Categories: Local

About Author