Circa 40.000 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea plăţii ratelor

Circa 40.000 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea plăţii ratelor

Premierul Ludovic Orban a anunțat că aproape 40.000 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de măsura suspendării plăţii ratelor.

Aproape 40.000 de persoane şi firme au beneficiat până acum de această decizie, a suspendării ratelor. (…) Am suspendat propririle şi executările silite pentru creanţele bugetare. Am ridicat presiunea care era pusă pe companii şi pe persoanele fizice din cauza acestor propriri pentru creanţe bugetare. Am amânat termenul pentru depunerea solicitărilor de restructurare a crenţelor bugetare. L-am amânat până la data de 30 octombrie cu notificarea prealabilă a organelor fiscale până la data de 31 iulie. (…) Am ridicat presiunea în privinţa taxelor şi impozitelor locale prorogând termenul la care pot fi plătite până la 30 iunie”, a spus Ludovic Orban.

Este bine de știut că pot fi amânate doar creditele ipotecare fără restanțe la data de 16 martie 2020 inclusiv, sau dacă restanțele au fost achitate integral, la data depunerii cererii. Cererea poate fi depusă într-un termen de 45 de zile de la data intrarii în vigoare OUG 37/2020, 30 martie 2020, adică până în 14 mai 2020.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*