Abatorul Jupânu’ își caută cumpărător prin presa centrală, la 3,19 mil. euro

Abatorul Jupânu’ își caută cumpărător prin presa centrală, la 3,19 mil. euro

Lichidatorul CITR, cel care se ocupă de dosarele de insolvență ale grupului Agro Invest – Combis – Coroana de Aur, a lansat o campanie de promovare în presa centrală, căutând un investitor pentru abatorul construit cu fonduri europene la Șieu-Măgheruș. Prețul cerut: 3,19 milioane euro.

Abatorul este unul dintre cele mai importante active ale grupului de firme fondat de antreprenorul Ioan Moldovan și de familia acestuia, grup care și-a cerut insolvența la final de 2019, cu datorii de cca. 100 mil. lei. Moldovan a reușit să mute brandul Jupânu pe o companie nouă, MĂCELĂRIA JUPÂNUL SRL, care a explodat în 2020, derulând afaceri de 37,1 mil. lei, cu 56 de angajați.

CITR face o analiză optimistă a pieței cărnii și caută cumpărător pentru unul dintre cele mai mari abatoare de ovine și bovine din România. “Piaţa cărnii a trecut în ultimii ani printr-un proces de maturizare şi consolidare. Evoluţia susţinută trebuie pusă pe seama investiţiilor masive din acest sector, investiţii semnificative pe întregul lanţ de producţie, de la creşterea animalelor, la comerţ şi tehnologizarea proceselor de producţie.

Pe fondul acestor investiţii gama de produse a crescut, la fel şi exporturile, care cunosc un trend ascendent, dublat de o diversitate tot mai mare a pieţelor de destinaţie.

Industria internă de procesare a cărnii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare rapidă pe întreg teritoriul ţării, un studiu al KeysFin evaluând în 2018 piaţa cărnii din România la 34 mld. lei, iar cele mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) indică o creştere a consumului de carne cu 40% în perioada 2013-2018.

Pe fondul acestui context favorabil, o oportunitate de investiţie o reprezintă abatorul Agro-Invest Prod din Sieu-Magherus, judeţul Bistriţa-Năsăud care prestează servicii de abatorizare la standarde europene într-unul dintre cele mai mari abatoare de ovine şi bovine din România.

Beneficiarii sunt utilizatori de carne din UE şi Turcia, respectiv din Iordania, Kuweit, Hong-Kong, iar furnizorii sunt în primul rând producători de carne din România şi Ungaria.

Abatorul este în localitatea Sieu-Magherus, judeţul Bistriţa-Năsăud la circa 12 km de oraşul Bistriţa. Amplasamentul se regăseşte în imediata apropiere a intersecţiei drumului european E48 (Bistriţa-Dej). Accesul la proprietate se face din drumul public principal (DN 17 – E58).

Proprietatea imobiliară de tip industrial este compusă dintr-un teren de 57.300 mp, construcţii industriale de tip hală şi echipamente tehnologice, mijloace de transport, mobilier şi aparatură birotică.

Proprietatea imobiliară a fost utilizată ca spaţiu pentru procesarea şi conservarea cărnii. Starea tehnică generală a echipamentelor este bună, toate reviziile şi reparaţiile periodice fiind efectuate în termen.

SC. Agro-Invest Prod SRL este unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii din România, compania a fost întemeiată în 1994 şi are ca obiect principal de activitate procesarea şi conservarea cărnii. In componenţa grupului intră abatorul de bovine şi ovine dotat cu echipamente necesare şi fabrica de procesare Combis.

Cei interesaţi pot obţine date suplimentare la numarul de telefon 0737 888 997la adresa de e-mail andrei.besoiu@citr.ro sau accesând următorul link. ” – arată CITR.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*