Acționarii IPROEB și-au aprobat ieri dividende de 6 milioane lei, din profit și rezerve

Acționarii IPROEB și-au aprobat ieri dividende de 6 milioane lei, din profit și rezerve

Acționarii IPROEB și-au aprobat ieri, în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), dividende de peste 6 milioane de lei. Această sumă e compusă din 2,14 milioane reprezentând aproape tot profitul pe anul trecut și 3,86 milioane lei însemnând rezerve costituite în perioada 2013-2016.

În aceeași ședință, acționarii au aprobat Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul în curs și planul de investiții (3,8 milioane lei) prevăzut pentru 2018. În plus, a fost numit noul Consiliu de Administrație (CA) al companiei, format din Ioan Chiciudean (președinte) și Gabriel Sbârcea și Dumitru Corduneanu (membri ai CA). Aceștia pot fi retribuiți cu până la 3.000 euro net.

Principalii acționari ai IPROEB sunt companiile Electromontaj SA București (33,37%) și Celco SA  Constanța (10,63%), ambele deținute de constănțenii Niculae și Ion Dușu, considerați între cei mai bogați antreprenori din județul lor. Aceștia mai dețin câteva hoteluri în Neptun și Mamaia și controlează afaceri în domeniul serviciilor în Portul Constanța.

Compania bistrițeană, unul dintre marii producători de cabluri pentru industria energetică, nu s-a regăsit în 2017, obținând un profit net de 2,16 milioane lei, mai puțin decât jumătate față de 2015 și 2016. În fiecare din acei doi ani IPROEB a depășit 4,6 milioane lei.

Categories: Business in top

About Author