ADI Deșeuri: Campania pentru colectarea selectivă a gunoaielor dă roade!

ADI Deșeuri: Campania pentru colectarea selectivă a gunoaielor dă roade!

Directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud se arată încântat de efectele campaniei de conștientizare și de activitatea Corpului de Control în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. În luna octombrie a crescut la 14% cantitatea de deșeuri valorificabile colectate selectiv, față de 11% cât a fost în ultimii doi ani. 

Conform raportului de sortare înaintat de operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu, cantitatea de deșeuri care pot fi valorificate a crescut cu 3% față de ultimii doi ani, când nu a depășit 11% din totalul deșeurilor reciclabile. 

Cristian Niculae spune că această creștere se datorează efortului cetățenilor care au început să colecteze selectiv mai bine, dar și campaniei de informare și conștientizare pe care a lansat-o vara aceasta în colaborare cu Supercom. 

„Mulțumim oamenilor pentru că se implică activ în colectarea selectivă a deșeurilor, ei fiind cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor. Dacă reușim să privim deșeurile ca pe o resursă economică și să facem o colectare selectivă corectă, vom reuși ca pe viitor să avem un județ mai curat, să protejăm natura și mediul în care trăim și să menținem tarifele de salubrizare în limite rezonabile. Banii obținuți din valorificarea deșeurilor asigură o parte din costurile generate de managementul deșeurilor din județul nostru. Mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, dar rezultatele pozitive ne arată că suntem pe drumul cel bun!” – a transmis Cristian Niculae. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*