Afaceri de 384 mil. lei pentru cele mai puternice companii din Năsăud

Afaceri de 384 mil. lei pentru cele mai puternice companii din Năsăud

În orașul Năsăud există aproape 400 de companii înregistrate, iar afacerile pe care le învârt cele mai puternice dintre acestea trec de pragul de 384 mil. lei. 

Specializată în textile premium pentru casă și livrând cea mai mare parte din producție la export, INTEX SA din Năsăud a avut în 2018 cel mai bun an din istoria companiei. Cu venituri totale de peste 134 mil. lei, afacerea este cea mai puternică din Năsăud și ocupă primul loc în top.

Inițial, a pornit la drum în industria forestieră și cea a prestărilor de servicii cu utilaje pentru construcții. La 20 de ani de la fondare, compania Influent SRL este unul dintre cei mai mari comercianți regionali de materiale de construcții, instalații termice și electrice, dar și decorațiuni interioare și ocupă locul II în calsamentul celor mai puternice firme din Năsăud cu venituri de 87,07 mil. lei.

Înființată în urmă cu 25 de ani, Plastinvest Prod, cu capacități de productie în Năsăud și în Bistrița (Unirea), este azi unul dintre cei mai importanți producători la nivel national de ambalaje din mase plastice. Anul trecut, compania rula afaceri de 32,7 mil.lei.

Somplast Năsăud este azi unul dintre liderii industriei românești de repere din mase plastice, cu o istorie de peste 40 de ani și ocupă locul IV în topul celor mai valoroase companii din Năsăud, cu venituri de 31,11 mil. lei înregistrate în 2018.

Stewo Plastic Prod, companie înființată în Năsăud, produce piese tehnice din plastic, ansambluri și matrițe de injecție aferente, pentru industria electronică, cea automotive și pentru medicină și se află la mijlocul clasamentului cu afaceri de 24,83 mil. lei raportate la finalul anului trecut.

Rețeaua de magazine pornită în Năsăud de antreprenorul Radu Marțian, Blacteea Com este una dintre cele mai de succes afaceri din orașul academicienilor. Numai anul trecut, compania a rulat afaceri de 22,33 mil. lei.

În urmă cu 25 de ani, un investitor german sosea în România pentru a deschide o afacere asociată industriei automotive: Stellwag Electroprod. O afacere de succes care a încheiat anul 2018 cu venituri de 20,48 mil. lei.

Nelea Haret a deschis în urmă cu 15 ani compania Sintez care are ca obiect de activitate comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate. Cu un început timid, unde bugetul era de doar 2.300 lei care în 15 ani a ajuns la 11,84 mil. lei.

Axa NC Comexim aparține antreprenorului Vasile Nașcu și are ca obiect de activitate comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. din anul 2005, compania a reușit să treacă de pragul de 10 mil. lei la capitolul venituri și se menține. Ocupă poziția IX în topul celor mai valoroase companii din Năsăud după ce anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 11,74 mil. lei.

Ultima în acest top este o companie cu capital francez. Fondată la Năsăud în anul 1993, Peromex se ocupă de fabricarea și comercializarea măturilor și periilor și a raportat în 2018 venituri de 8,44 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author