Afacerile bistrițenilor de la Transilvania Broker au crescut cu 11,92% în T1, față de aceeași perioadă din 2019

Afacerile bistrițenilor de la Transilvania Broker au crescut cu 11,92% în T1, față de aceeași perioadă din 2019

Societatea Transilvania Broker de Asigurare a intermediat prime de peste 100 milioane lei în primul trimestru din 2020 și și-a sporit astfel atât afacerile, cât și rezultatul net.

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obținut în primele 3 luni ale acestui an venituri din exploatare de 19,55 milioane lei, în creștere cu 11,92% față de cele de 17,47 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Sunt afaceri rezultate în bilanț, care se văd în contextul unei majorări de 9% a primelor de asigurare intermediate, la 102,62 milioane lei. Compania menționează în raportarea trimestrială că „indicatorii de lichiditate rămân semnificativ deasupra pragului minim de referință și în dinamică pozitivă în raport cu aceeași perioadă a exercițiului anterior.” Astfel, „Transilvania Broker prezintă o capacitate ridicată de autofinanțare și de acoperire a obligațiilor sale financiare – pe termen scurt, mediu și lung – față de terți.”

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social. Acționarii majoritari au răscumpărat între timp o parte din titluri.

La sfârșitul anului trecut, Gabriel Login avea o participație de 45,92% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 30,68% din titluri.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*