AJOFM BN a plătit 5 mil. lei pentru bistrițenii aflați în șomaj tehnic

AJOFM BN a plătit 5 mil. lei pentru bistrițenii aflați în șomaj tehnic

AJOFM BN anunță că o parte dintre companiile care și-au trimis angajații în șomaj tehnic au primit banii promiși de Guvern pentru plata indemnizației de șomaj. Suma achitată de AJOFM BN este de 5 mil. lei.

În urmă cu o săptămână, aproape 10.000 de bistrițeni erau în șomaj tehnic Angajatorii au trimis la AJOFM BN cererile pentru plata indemnizației, iar ieri s-a făcut o primă plată.

“Pentru firmele care au avut toate documentele în regulă și nu au avut nevoie de completări s-a făcut deja plata, este vorba despre o sumă de 5 mil. lei”, a explicat pentru BistrițaBusiness directorul AJOFM BN, Otilia Râpan.

Dosarele pentru șomajul tehnic au putut fi depuse începând cu 1 aprilie, iar cei 5 mil. lei au fost pentru agenții economici care au depus în primele zile.

În urmă cu o săptămână, când cererile încă se depuneau la AJOFM BN, erau înregistrate 785 de agenți economici care anunțau trimiterea în șomaj a 9.901 angajați. Din totalul companiilor care anunțau că trimit temporar oamenii acas, 56 au fost nevoiți să refacă dosarele sau să aducă o serie de completări.

În prezent, cererile pentru trimiterea oamenilor în șomaj se depun online, pe platfoma www.aici.gv.ro.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*