Alexandru Stânean, readus în familia TERAPLAST în poziția de director general adjunct

Alexandru Stânean, readus în familia TERAPLAST în poziția de director general adjunct

După experiența mai puțin fericită de la AGRO INVEST și COMBIS, managerul Alexandru Stânean a revenit în echipa de conducere a grupului TERAPLAST, pe poziția de director general adjunct.

Alexandru Stânean a intrat în Consiliul de Administrație al Teraplast în 2007, la numai 2 ani de la absolvirea facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj (avea 25 de ani n.n.). El a ocupat, pe rând, poziții de conducere în Plastsistem (companie a grupului), a fost director general adjunct al Teraplast (poziția actuală) în 2014, apoi director general până în ianuarie 2017. Înlocuit cu Mircea Hotoleanu (fost la Emerson – care oricum nu a rezistat mult în noua poziție) și mutat la departamentul Exporturi, Stânean a preferat, în toamna lui 2017, o nouă provocare și a acceptat poziția de CEO  al grupului de firme AGRO INVEST și COMBIS, deținut de familia Moldovan. “Mariajul” a ținut câteva luni și s-a desfăcut în ultimele zile din decembrie 2017. Potrivit unor surse avizate din piață, viziunea de dezvoltare a lui Stânean nu se potrivea cu cea a lui Moldovan. Adevăratele probleme financiare ale lui Moldovan au ieșit la iveală câteva săptămâni mai târziu, când antreprenorul a scos la vânzare toate hotelurile pe care le deține, în încercarea de a-și susține businessul din industria cărnii.

În aprilie 2018, Alexandru Stânean a fost readus în familia Teraplast, în poziția de director general adjunct.

În aceeași perioadă, echipa de top a grupului a fost completată cu Ioana Borza, în calitate de director de marketing. Aceasta a ocupat mai bine de un deceniu aceeași poziție în cadrul companiei FARMEC SA Cluj.

Categories: Business in top

About Author