Alin Ioaneș, CEO: “Energy Storage, pariul ROMBAT pentru viitor”

Alin Ioaneș, CEO: “Energy Storage, pariul ROMBAT pentru viitor”

”Dezvoltare sustenabilă prin inovație” este unul dintre principalii piloni ai strategiei de dezvoltare pe termen mediu și lung pe care și-a asumat-o ROMBAT, singurul producător integral de baterii auto din România și unul dintre cei mai mari și longevivi producători de baterii auto din Europa, deținut în prezent de concernul sud-african Metair.

Revoluția ”Energy storage”, concept care se extinde rapid la nivel internațional din dorința de reducere a emisiilor de CO2, este pariul pe care și l-a asumat liderul pieței de baterii auto Rombat, practic direcția în care noul management al companiei analizează soluții și investiții. ”Trăim vremuri interesante, cu schimbări profunde atât la nivel micro cât și macroeconomic, iar criza sanitară provocată de SARS-COV2 ne-a introdus brusc într-o nouă realitate – economică, socială, sanitară dar și climatică. Și noi, producătorii din industria de componente auto – locală și globală putem spune că suntem în prima linie a acestei noi realități economice în ce privește tranziția spre o economie mai verde. Energy storage este deja must have iar viziunea Rombat este aceea de a deveni un vârf de lance pentru schimbările pe care le impune noua tendință”, afirmă Alin Ioaneș, CEO- ul Rombat.

În opinia sa, dezvoltarea pieței automobilelor electrice și obiectivul industriei de profil de a trece, din 2035, în totalitate, la automobile electrice este o provocare pentru toți actorii implicați, atât din perspectiva modelului de business ce urmează a fi dezvoltat dar și a procesului de tranziție în sine. Mai ales în condițiile în care, este bine cunoscut deopotrivă rolul bateriei în funcționarea vehiculelor dar și faptul că bateriile vor avea o pondere de 55-60% în costul unui automobil electric.

Prin proiectele dezvoltate cu succes în cadrul Centrului de Cercetare Rombat, compania face permanent update la performanță. Anul trecut, Rombat și-a concentrat eforturile pe investiții în retehnologizare și optimizarea proceselor de producție care au permis lansarea noului concept OEM (Original Equipment Manufacturer), aflat acum în faza de validare. Rezultatele investițiilor sunt deja vizibile astfel că, în 2021, Rombat a obținut nominalizarea Q1 Ford, care validează standardul de excelență Rombat, în ceea ce privește calitatea produselor, a livrărilor și întregului sistem de lucru. Un alt obiectiv al companiei pe termen mediu vizează modernizarea celei mai vechi fabrici pe care o deține Rombat dar și accelerarea procesului de digitalizare așa încât, cel mai târziu în 2024, producătorul de baterii auto să intre în lista companiilor românești ”paper free”. Prin investițiile planificate, Rombat urmărește consolidarea poziției pe piața din Europa și internațională și poziționarea ca unul dintre actorii pieței de componente auto care transformă în realitate conceptul de energy storage.

Articolul integral din revista “100 de companii inovatoare din Transilvania” poate fi accesat: AICI

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*