AM Grup Sărata, producător de construcții metalice, vrea direct în faliment

AM Grup Sărata, producător de construcții metalice, vrea direct în faliment

Confruntată la începutul lunii iulie 2019 cu o cerere de insolvenţă depusă de creditoarea Frankstahl Romania SRL Bucureşti, compania AM GRUP SRL Sărata, controlată de familia Părău-Duhan, a decis surprinzător să se ceară direct în faliment, solicitarea fiind înregistrată la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în urmă cu 2 luni – spune portalul supervizor.ro.

În documentaţia depusă la Dosarul nr.1137/112/2019, debitoarea spune că “are ca lichidităţi băneşti suma de 19.905 lei, iar datoriile exigibile sunt de 8.222.054 lei“.

AM GRUP SRL, firmă administrată de Ştefan Părău-Duhan, a încheiat anul trecut cu datorii totale de 17.103.914 lei, mai mari decât cifra de afaceri (13.614.665 lei). Compania (cu 60 de angajați) a fost înființată în 1992 și are ca obiect de activitate construcțiile metalice prin sudură și prelucrări mecanice de înaltă precizie. În urmă cu doi-trei ani, firma cocheta cu un proiect care ar fi presupus producția de muniție (gloanțe), pentru care a încercat să obțină avizele necesare.

Familia Părău-Duhan deține în București una dintre cele mai în vogă locații pentru evenimente (Soirée) și, mai nou, braseria Michaela – în Bistrița.

Următorul termen de judecată în dosarul aflat pe rolul instanței este stabilit pentru 13 noiembrie 2019.

Categories: Business in top

About Author