Amazon rămâne cel mai valoros brand global pentru al treilea an consecutiv

Amazon rămâne cel mai valoros brand global pentru al treilea an consecutiv

Evaluat la peste 200 de mld. dolari, Amazon rămâne cel mai valoros brand al lumii în clasamentul realizat de compania de consultanță și evaluare Brand Finance. Amazon este pentru al treilea an consecutiv delcarat cel mai valoros brand global. 

Amazon a înregistrat o creștere de 18 procente față de anul trecut, valoarea brandului atingând 220.8 miliarde de dolari, cu 60 miliarde de dolari mai mult decât Google si 80 miliarde de dolari mai mult decat Apple, urmatoarele două branduri in clasament.

În fiecare an, compania de consultanță și evaluare de brand Brand Finance, cea mai mare firmă globală independentă de evaluare și strategie de brand,  evaluează cele mai valoroase branduri globale.

Amazon.com este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington și este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul. Jeff Bezos este fondatorul companiei Amazon.com (1994), care în 1995 a fost lansată și online. A început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării etc.

Categories: Global

About Author