Anul 2019 a readus SOMPLAST pe profit

Anul 2019 a readus SOMPLAST pe profit

După trei ani de pierderi, Somplast a reușit să se redreseze și să facă profit. Potrivit raportului financiar aferent anului 2019, publicat recent, compania din Năsăud a înregistrat profit de 647.000 lei.

Profitul a fost adus de vânzări sporite la toate produsele realizate la Năsăud, dar în special la țeava de polietilenă pentru apă, gaze și protecția cablurilor de comunicație și la căminele-apometru.

Același raport confirmă și creșterea cifrei de afaceri, de la 29,6 mil. lei în 2018 la 30,1 mil. lei în 2019.

Perspectivele pentru 2020 sunt foarte bune, spune directorul general al companiei, Alin Brișan. În opinia acestuia, contractele și comenzile existente ar duce Somplast pe o creștere importantă în acest an. Totuși, țintele fixate ar putea fi date peste cap dacă situația economică actuală, cauzată de coronavirus, se prelungește.

“Încep să apară disfunctionalități la nivel logistic, la nivel de încasări, la nivel de materie primă. Deocamdată le ținem sub control, sperăm să nu se agraveze”, a spus Brișan.

Compania Somplast din Năsăud produce o gamă foarte complexă de produse:  folii din polietilenă de joasă, medie și înaltă densitate, saci, huse, pungi, țevi și fitinguri din polietilenă pentru rețele de apă, gaz și pentru protecția cablurilor electrice, produse injectate și produse suflate. Acestea sunt comercializate atât pe piața internă, cât și în alte țări din Uniunea Europeană. 

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*