Anul viitor, Datacor inaugurează fabrica de 1,2 mil. euro și anunță că face angajări

Anul viitor, Datacor inaugurează fabrica de 1,2 mil. euro și anunță că face angajări

Compania bistrițeană Datacor se apropie de final cu construirea noii fabrici din Parcul Industrial Srata, investiție care a ajuns la 1,2 mil. euro. Datacor anunță că fabrica va începe proucția anul viitor în luna ianuarie.

“Credem în viitorul fibrei optice, ca element central al infrastructurilor IT&C pentru noile tehnologii. Niciun alt mediu nu oferă capacitatea și viteza de transmisie oferite de fibra optică. De aceea am ales să investim în producția de cabluri preconectorizate și soluții de conectică fibră optică”, explică managerul de dezvoltare din cadrul companiei, Călin Brehar.

Datacor are planuri de extindere și odată cu inaugurarea noii fabrici va lansa propriile produse cu care speră să intre pe piețele din străinătate, țina fiind Germania și Austria, țări în care se fac foarte multe investiții în infrastructura telekom.

Noua fabrică are 845 mp și este realizată cu finanțare europeană. Lucrările au fost începute în anul 2018, iar fabrica va începe producția de anul viitor. Compania bistrițeană anunță că spre finalul acestui an va face și recrutări, în noua fabrică fiind nevoie de încă 20 de angajați pe lângă cei care lucrează acum în cadrul firmei.

Compania Datacor, controlată de frații Bogdan și Cristian Bilegan, este furnizor de echipamente, soluții și servicii pentru industriile IT și telecom. Din 2002, compania este furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*