APM : “Calitatea aerului în Bistrița e bună, spre foarte bună!”

APM : “Calitatea aerului în Bistrița e bună, spre foarte bună!”

Traficul redus din ultimele săptămâni și diminuarea activităților industriale ca urmare a măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei au urmări bune asupra mediului. Cei de la APM BN anunță că aerul în Bistrița e mult mai curat.

Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a făcut în luna februarie 64 de prelevări și în luna martie 48 de prelevări pentru verificarea calității aerului din Bistrița.

Spre exemplu, în ceea ce privește prezența dioxidului de sulf în aer, dacă în luna februarie măsurătorile arătau 1,817 ug/m3, în luna martie rezultatele au fost mult mai bune, indicând 0,835 ug/m3.

Situația este la fel și când vine vorba despre prezența dioxidului de azot în aer. În februarie, măsurătorile indicau 14,792 ug/m3, iar în martie 12,521 ug/m3.

Calitatea aerului în luna martie a fost mult mai bună față de cea din luna februarie. Măsurătorile arată că în Bistrița calitatea aerului este bună înspre foarte bună”, a declarat, pentru BistrițaBusiness.ro, directorul executiv al APM BN, Sever Roman.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*