Aproape 10.000 de bistrițeni sunt în șomaj tehnic, adică 15% din angajații județului

Aproape 10.000 de bistrițeni sunt în șomaj tehnic, adică 15% din angajații județului

Aproape 10.000 din cei 70.000 de salariați pe care îi avea județul Bistrița-Năsăud înainte de Covid-19 au devenit oficial șomeri în ultimele 2 săptămâni.

Criza economică generată de COVID-19 și restricțiile impuse de autorități au determinat multe companii să își răstrângă activitatea sau chiar să o sisteze. Drept urmare, aproape 10.000 de bistrițeni au rămas în ultima perioadă fără loc de muncă.

“La AJOFM au fost depuse 785 de cereri din partea angajatorilor care au ales să își trimită angajații în șomaj tehnic. În total, vorbim despre un număr de 9.901 persoane pentru care s-au depus cereri”, a spus, pentru BistrițaBusiness.ro, directorul AJOFM, Otilia Râpan.

Nu toți agenții economici au întocmit corect actele depuse la AJOFM, 56 dintre aceștia fiind nevoiți să le refacă sau să aducă unele completări.

Aș vrea să atrag atenția angajatorilor care aleg varianta șomajului tehnic că actele nu se mai depun la agențiile județene. A fost creată o platformă online specială pentru depunerea cererilor, este o platformă pe care se lucrează foarte ușor și care este de mare ajutor”, a precizat Otilia Râpan.

Agenții economici care vor să depună cereri pentru intrarea angajaților în șomaj tehnic pot accesa portalul www.aici.gov.ro și încărca acolo documentele necesare.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*