AQUABIS licitează și lucrările din Țara Năsăudului, ultimul lot din Master Plan pe extinderi rețele

AQUABIS licitează și lucrările din Țara Năsăudului, ultimul lot din Master Plan pe extinderi rețele

AQUABIS a lansat licitația pentru ultimul lot de lucrări din Master Plan care include extinderi de rețele apă/canal – CL8 – zona Năsăud, Coșbuc, Feldru, Rebrișoara, Runcu Salvei, Salva și Telciu. Pentru toate celelalte, au fost desemnați deja constructorii.

Licitația pentru CL 9 va avea loc în data de 25 aprilie a.c., valoarea estimată a lucrărilor fiind de 57 mil. lei.

Potrivit caietului de sarcini, investiția are în vedere “extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT Năsăud; reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din UAT Năsăud; extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT Rebrișoara; extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT Feldru; extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT Salva; extinderea sistemului de alimentare cu apă în UAT Cosbuc; extinderea sistemului de alimentare cu apă în UAT Runcu Salvei; sistem nou de alimentare cu apă în UAT Telciu (localitatea Bichigiu).”

Din Master Plan mai rămân de licitat două lucrări (CL1 și CL9) care implică și proiectare și se referă la un alt tip de lucrări, cum ar fi modernizarea unor stații de captare, montarea unor rezervoare etc.

În primăvara anului 2020, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), proiect în valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Prin acest proiect sunt reabilitate, extinse și dezvoltate noi facilități de captare și tratare a apei, aducțiuni și rețele de distribuție a apei potabile, stații de epurare și rețele de canalizare.

Categories: Brands, Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*