Astăzi va fi declarată starea de alertă. Ludovic Orban își asumă conducerea CNSSU

Astăzi va fi declarată starea de alertă. Ludovic Orban își asumă conducerea CNSSU

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței de Guven că astăzi va fi declarată starea de alertă. Șeful Executivului a mai precizat că își va asuma conducerea Comitetului Național Special pentru Situații de Urgență, asumare adoptată printr-o Ordonanță de Urgență.

Astăzi CNSSU va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de conroavirus. Tot astăzi, CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Acestea vor avea caracter de obligativitatea și ele vor fi stabilite în baza OUG 21 care stabilește starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față provocării generate de această epidemie”, a declarat Ludovic Orban.

Așadar, declararea stării de alertă se va face în baza OUG 21 și nu în baza legii adoptate ieri de Parlament, care intră în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.

Toate măsurile necesare vor fi adoptate de CNSSU și vă solicit miniștrilor să emiteți normele de sănătate și securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile. Aici este vorba de regulile privitoare la circulația în mijloacele de transport, cele privind funcționarea hotelurilor, frizeriilor, toate activitățile pentru care se ridică restricțiile”, a mai spus Ludovic Orban.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*