ATP GROUP, prezent și la Bistrița cu MERCEDES, lansează primul autobuz electric românesc

ATP GROUP, prezent și la Bistrița cu MERCEDES, lansează primul autobuz electric românesc

Mircea Cîrț, președintele ATP Group, a anunțat acum câteva zile că firma sa se pregătește să lanseze un autobuz electric cu 26 de locuri și o autonomie minimă de 200 km.

Cu aproape doi ani în urmă grupul ATP din Maramureș anunța că a început producția la camionul Truston, produs la Baia Mare. După dispariția uzinei Roman de la Brașov, România avea, în sfârșit, un nou constructor de camioane: grupul ATP.

Ei bine, în această primăvară, ATP pregătește un nou autovehicul, produs în premieră în România: un autobuz 100% electric, care va purta numele ATP Bus e-UpCity.

Informația a fost dezvăluită de președintele grupului ATP, Mircea Cîrț, în cadrul evenimentului „Viitorul Transportului Public”, organizat de Asociația Română pentru Smart City.

Conform lui Mircea Cîrț, e-UpCity este „un autobuz electric cu 26 de locuri, trei uși și podea joasă. Are o autonomie de 200 de kilometri care poate fi extinsă până la 360 de kilometri”.

Conform omului de afaceri, componentele autobuzului „sunt achiziționate de la furnizori consacrați în acest domeniu. (…) Sunt componente precum axe, sisteme de climatizare, etc. de la multe branduri. Ceea ce ne aparține sunt elementele cu care am gândit produsul – concept, design. Există ceva unic în produsul nostru, pe care nu îl voi dezvălui acum, ci la momentul potrivit”.

Președintele ATP Group a explicat și că structura autobuzului „e gândită așa încât, deasupra tavanului, să poată primi un plus de baterii cu care îi putem extinde autonomia până la 360 de kilometri. Sigur, în acest moment produsul se află în faza de prototip, un model demo pe care îl putem prezenta diverselor orașe”.

Viitorul ATP Bus e-UpCity are baterii produse de CATL, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii și va avea omologare europeană. „Am îndrăznit să gândim nu doar la nivelul României, ci să mergem către oricare țară din Europa. Acest produs va fi lansat cu omologare europeană”, a declarat Mircea Cîrț, înainte de a dezvălui că „undeva la început de Mai autobuzul electric va putea fi văzut, pipăit și chiar utilizat pentru teste”.

ATP Group reuneşte firmele ATP Automotive – producţie şi distribuţie piese auto, ATP Motors – dealership auto şi ATP Transit – transport rutier intern şi internaţional. Divizia care produce vehiculul Truston, ATP Trucks, este cea mai tânără afacere din grup, iar activitatea sa de bază este aceea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier şi persoane.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*