Avem primul deces cauzat de COVID-19 în Bistrița-Năsăud

Avem primul deces cauzat de COVID-19 în Bistrița-Năsăud

Un bărbat de 77 de ani din Ilva Mică a murit din cauza coronavirusului. Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean cu pneumonie severă însă a murit după ce a fost externat.

“Avem o persoană din Ilva Mică decedată. Astăzi i-a venit rezultatul de COVID-19 pozitiv. Pacientul respectiv s-a internat pe data de 22 martie pe Secția de Boli Interne. La internare nu se încadra în definiția de caz și de aceea a fost internat pe acea secție și nu pe Secția de Boli Infecțioase. Pe data de 23 martie medicul curant a rugat un consult de specialitate și anume un consult de la Secția de Boli Infecțioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a vedea dacă este infectat cu COVID-19. În data de 30 martie, pacientul respectiv a fost externat înainte să vină rezultatul probelor, lucru care din punctul meu de vedere este regretabil, pacientul nu ar fi trebuit externat dacă nu era situația lui clară”, explică managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Bărbatul de 77 de ani s-a stins acasă după ce a fost externat. În cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a început o anchetă epidemiologică.

“Întreg personalul de la Secția Boli Interne va fi testat, sperăm să vină de data aceasta rezultatele mai repede, pentru că la Cluj s-a mărit capacitatea de testare și ne-au promis că în 24 de ore le vom avea. A început și o anchetă internă în cazului medicului curant care a decis externarea”, a mai completat Gabriel Lazany.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*