Azi, exemplu de românism. Valea Bârgăului s-a unit pentru a celebra la înălțime Centenarul Marii Uniri

Azi, exemplu de românism. Valea Bârgăului s-a unit pentru a celebra la înălțime Centenarul Marii Uniri

Patru avioane MIG Lancer și două elicoptere de luptă au survolat în această după-masă Valea Bârgăului, în cadrul unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente locale dedicate Centenarului Marii Uniri. Mii de oameni, localnici ai văii dar și curioși veniți de mai departe, au asistat la show-ul aviatic, la parada militară și la expoziția de tehnică militară din Prundu Bârgăului.

Evenimentul a stat sub semnul Centenarului Marii Uniri și a avut ca organizator principal Primăria Prundu Bârgăului, condusă de Doru Crișan. „Noi, primarii de pe Valea Bârgăului (Vasile Şut – Tiha Bârgăului, Vasile Laba – Bistriţa Bârgăului, Nicolae Vrâncean – Josenii Bârgăului şi Doru Crişan – Prundu Bârgăului)  – încercăm să facem lucruri minunate pentru dumneavoastră, aşa cum v-am promis şi aşa cum trebuie să facem. Ne dorim din tot sufletul ca această vale să devină cea mai renumită vale din ţară, bineînţeles, din punct de vedere turistic dacă vom reuşi, iar dumneavoastră să fiţi mândri că sunteţi bârgăuani!”, a declarat primarul Doru Crişan. Edilul din Prundu Bârgăului a mulțumit “armatei” de oameni care a muncit pentru reuşita evenimentului, dar și oaspeților de vază prezenți la eveniment: vicepremierului Viorel Ştefan, prefectului Ovidiu Frenț, generalului de brigadă Virgil Pop, comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, fiu al comunei Prundu Bârgăului, și președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Evenimentul, care a început la ora 12.00, a adunat sute de militari, parașutiști și zeci de echipamente militare. Parașutiștii au aterizat chiar în centrul comunei, pe terenul de sport. MIG-urile și elicopterele au survolat centrul comunei Prundu Bârgăului chiar în timpul defilării și prezentării de tehnică militară. Spectacolul aviatic a fost realizat de 4 avioane de vânătoare MIG și două elicoptere IAR 330 Puma, din dotarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”. Printre echipamentele expuse, din dotarea Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, a Bazei 4 Logistice „Transilvania, a Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșanu”, a Brigăzii 61 Vânătorii de Munte „General Virgil Bădulescu” și a Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, s-au numărat drona Raven, robotul EOD, un complex antiaerian mașină de luptă, o instalație aruncătoare de proiectile reactive, un elicopter IAR 330 Puma și alte echipamente de aviație.

Primarul Doru Crişan, în numele Primăriei şi al Consiliului Local, a oferit titlul de Cetăţean de onoare al comunei Prundu Bârgăului, prof. univ. dr. ing. emerit Mircea Bejan, membru al de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România – ASTR. O distincţie de onoare a fost acordată veteranului de război Pavel Costea, de 95 de ani, pentru vitejia şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă. Tot o distincţie de onoare a primit şi generalul Pop, pentru contribuţia de excepţie la realizarea evenimentului Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului. Aceeaşi distincţie a fost conferită vicepremierului Viorel Ştefan, prefectului Ovidiu Frenţ şi preşedintelui CJ-Emil Radu Moldovan.

Evenimentul a fost încheiat de un concert de muzică populară, desfășurat pe stadionul din comună.

Categories: Local

About Author