B1 SHOPPING a deschis porțile. Galeria comercială e o surpriză frumoasă

B1 SHOPPING a deschis porțile. Galeria comercială e o surpriză frumoasă

 

B1 SHOPPING este numele final al galeriei comerciale de la ieșirea din Bistrița spre Vatra Dornei, inaugurată oficial în această seară, pe o ploaie măruntă, în prezența investitorilor, a unei cohorte de oficiali din administrația publică și a unei trupe de jurnaliști invitați la viteză, chiar în ziua evenimentului.

Galeria comercială, ridicată în nici șase luni, deși mică, cu numai 20 magazine, este cu adevărat un punct de cotitură în evoluția Bistriței, cel puțin la nivel de imagine. E cel mai modern loc de shopping din oraș, iar brandurile prezente aici, înșiruite elegant în forma literei U, cu o parcare mare în mijloc, vor fi cu siguranță o atracție pentru bistrițeni. Evident, nu pentru toți. Chiriașii galeriei sunt Hervis Sports, Takko, Flanco, LC Waikiki, New Yorker, CCC, Pepco, Deichmann, H&M, Noriel, Animax, Plafar, Koker, Atlantis Gold, Xpress, Mon Jardin Patisserie, River Bet Caffe, KFC. Vreo două spații încă nu au destinatar afișat. Singurul magazin construit pe două niveluri este H&M. Singurul spațiu aflat încă în construcție este cel al KFC, care însă e situat în afara potcoavei cu magazine, pentru că va fi un KFC Drive in și mașinile au nevoie de spațiu de manevră. Restaurantul va fi gata în februarie 2018, spun constructorii. Există și posibilitatea de a mai adăuga câteva spații comerciale lipite de galeria existentă, pentru că la această oră sunt 3-4 solicitări din partea unor branduri cunoscute. Dacă investitorii belgieni vor decide această extindere, probabil că ea va fi realizată în primăvara viitoare.

Deși autoritățile locale își doresc mult și etapa a doua a proiectului inițial al belgienilor, construcția unor ansambluri de locuințe în spatele B1 Shopping, investitorii par a fi precauți și nu au dorit să dea detalii despre acest subiect.

Până acum, e limpede ce magazine avem, e limpede și ce magazine nu avem, iar unele dintre acestea din urmă se vor regăsi cu siguranță în cealaltă galerie comercială, construită de Element Developments lângă Selgros. De pildă, din B1 Shopping lipsește food-court-ul, nu e o problemă, Element Devel0pment a anunțat cel puțin cinci restaurante la finalizarea galeriei sale în primăvara viitoare. Lipsește o parfumerie? Cu siguranță o vom regăsi dincolo. Și altele.

Problema care se înalță și crește frumos deasupra Primăriei Bistrița este cea a traficului din zonă, atât auto cât și pietonal. Cum vor traversa sute de persoane o stradă extrem de tranzitată de mașini pentru a trece dintr-o galerie într-alta? Mutăm aici podul de fier proiectat pentru Independenței? E nevoie de un plan ambițios de a transforma și din acest punct de vedere zona respectivă. Nu știm ce plan, dar noi nu suntem primari. 🙂

Categories: Business in top

About Author