Banca Transilvania a înregistrat profit net de 1,6 mld.lei în 2019

Banca Transilvania a înregistrat profit net de 1,6 mld.lei în 2019

Anul 2019 a fost un an profitabil pentru Banca Transilvania care raportează un câștig net de 1,6 mld. lei, în creştere cu 33% față de anul 2018. 

”Pentru BT, 2019 a fost un an bun, am crescut sustenabil, iar rezultatele demonstreaza situatia noastra financiara solida. Ca lider de piata avem responsabilitati pe masura fata de Romania si stim ca rolul nostru este esential pentru finantarea economiei si ambitiilor romanilor. Incercam sa facem mai mult decat banking, sa inspiram si sa motivam oamenii, atenti la preocuparile acestora, fie ca este vorba de colegi, clienti sau parteneri ai bancii. In 2020 continuam investitiile in tehnologie si inovatie pentru perfectionarea serviciilor noastre pentru clienti. Continuam sa crestem rolul nostru in economie, urmarim provocarile pietei, dar si eventualele oportunitati”, declara Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie, Banca Transilvania.

Creștere s-a înregistrat și în ceea ce privește activele băncii care totalizau 87,4 miliarde lei la finele lui 2019, în plus cu 18%.

La nivelul Grupului Financiar Banca Transilvania, profitul net a crescut cu 46,5%, la 1,8 miliade lei, iar veniturile operaţionale se cifrau la 4,6 miliarde lei, cu 17% peste nivelul din 2018.

Categories: National

About Author