Banca Transilvania, cea mai profitabilă bancă din România

Banca Transilvania, cea mai profitabilă bancă din România

În top trei cele mai profitabile bănci din România în primul semestru din 2019 se află Banca Transilvania, urmată de BRD – SocGen și respectiv ING Bank, cele trei înregistrând în șase luni un profit total de 2,04 mld.lei.

Potrivit raportărilor de pe primele șase luni ale acestui an, Banca Transilvania, care este lider pe piața locală și după active, a ocupat prima poziție în top-ul băncilor în funcție de profitul obținut. BT a înregistrat în S1 profit de 848 mil.lei, cu 28% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

BRD SocGen este a treia pe piață dacă ne raportăm la active, dar ocupă poziția a doua când vine vorba despre profit. În primele șase luni din 2019 a înregistrat un venit net de 803 mil.lei, cu o creștere de 4,7 % față de S1 din 2018.

Pe podium urcă și ING Bank care a încheiat prima jumătate a lui 2019 cu profit de 385 mil.lei, în creștere cu 12% raportat la același interval din 2018.

Din cele 34 de bănci prezente pe piața din România, 24 au fost pe plus, iar restul de 10 pe minus în prima jumătate a acestui an.

Categories: National

About Author