Becleanul fură startul și anunță că a cumpărat autobuze electrice și stații de încărcare

Becleanul fură startul și anunță că a cumpărat autobuze electrice și stații de  încărcare

Cu un buget de aproape 12 mil. lei Primaria Beclean anunță că a achiziționat autobuze electrice, stații de încărcare și sistem informatic e-ticketing pentru linia verde de transport public în comun în orașul de pe Someș.

Anadolu Automobil din București este compania care a câștigat licitația și va aduce la Beclean flota de autobuze pentru linia verde. Compania a licitat contractul cu 11,8 mil. lei.

În total, au fost cumpărate 8 autobuze electrice, 2 stații de încărcare rapidă, 7 stații de încărcare, 3.000 de carduri reîncărcabile, panouri de informare, licențe, laptopuri. Toate cele 8 autobuze urbane care au fost ofertate trebuie să îndeplinească obligatoriu condiţia de a fi fabricate de acelaşi producător şi sub aceeaşi marcă.

Durata de funcționare a acestora trebuie să fie de minim 15 ani. Bateriile electrice vor avea capacitatea de minim 40 kWh și vor asigura autonomia cerută pentru autobuzul electric conform specificațiilor în prezentul caiet de sarcini cu privire la cerințele de mediu înconjurător.

Deși și în orașele Bistrița și Năsăud se vobește de ani de zile despre implementarea unui sistem de transport în comun bazat pe vehicule electrice, deocamdată singura primărie care a reușit să concretizeze planurile este cea din Beclean.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*