Bill Gates investeşte într-un startup de echipamente de telecomunicaţii

Bill Gates investeşte într-un startup de echipamente de telecomunicaţii

Kymeta, un startup american care produce echipamente de telecomunicaţii şi conectare la internet prin satelit, primeşte o investiţie de 85 milioane de dolari, iar printre principalii investitori se numără şi Bill Gates, conform Hotnews.

Startup-ul a dezvoltat un nou tip de antenă inteligentă, cu panou plat, care poate fi folosită pentru a îmbunătăţi considerabil puterea semnalului de conectare prin satelit şi celulare, scrie TechCrunch.

Noua rundă de finanţare condusă de fondatorul Microsoft, Bill Gates, are ca scop să sprijine startupul Kymeta să-şi continue dezvoltarea produselor şi, de asemenea, să accelereze comercializarea tehnologiei sale.

De la debutul său în 2015, Kymeta a acumulat un număr semnificativ de clienţi, în special din industrii precum apărarea, mobilitatea şi siguranţa publică.

Tehnologia companiei este direcţionată electronic şi nu necesită nicio piesă mobilă pentru a funcţiona, ceea ce reprezintă un avantaj uriaş faţă de alte echipamente tradiţionale de recepţie a semnalului prin satelit – în special când este folosită la aeronave, nave şi în alte metode de transport unde o antenă de satelit fixată în exteriorul vehiculului nu poate fi amplasată.

sursa: www.bursa.ro

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*