Bistrița fără cabluri pe stâlpi. Ce companie va construi sistemul de canalizație

Bistrița fără cabluri pe stâlpi. Ce companie va construi sistemul de canalizație

Ioan Turc vrea să scape de cablurile care atârnă de pe stâlpi și care afectează imaginea orașului. Astfel că, a avut o întâlnire cu operatorii rețelelor de comunicații, cărora le-a prezentat 3 variante de lucru pentru a rezolva cât mai repede această problemă. 

”Am avut o întâlnire cu toți furnizorii de internet și telefonie. Am ajuns la o concluzie cât se poate de bună. Pornind de la imperativul îngropării tuturor firelor care spânzură pe stâlpi, peste stradă, între clădiri, le-am spus foarte limpede: oameni buni, nu putem continua în acest mod. Toate rețelele trebuie îngropate! – a spus Turc. 

Acesta a scos în față trei posibile variante pentru problema cablurilor care atârnă de pe stâlpi. 

„Fie face Primăria lucrarea și vă luăm în gazdă, adică vă îngropați firele în sistemul nostru de canalizație, fie contractăm noi cu o societate care va face acest lucru și veți merge în gazdă la respectiva societate care ne va plăti nouă o redevență, fie cineva dintre dumneavoastră își va asuma acest proiect de investiții. RCS-RDS a spus că pot să o facă dânșii, cu toate că discutăm despre sume foarte mari, nu de sute de mii de euro, ci de milioane de euro”, a spus primarul Ioan Turc la AS TV.

Edilul a mai spus că, deși este o procedură complicată de guvernanță corporativă, toți furnizorii vor merge pe sistemul de canalizație pe care urmează să îl facă RCS-RDS. Aceștia vor plăti RCS-RDS o chirie, iar RCS RDS va plăti o redevență Mun. Bistrița. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*