Bistrița, locul doi în România după aglomerația din cinema, cu 1,44 spectatori/loc/zi. De aceea vine și Happy Cinema

Bistrița, locul doi în România după aglomerația din cinema, cu 1,44 spectatori/loc/zi. De aceea vine și Happy Cinema

Bistrița se situează pe locul doi în topul oraşelor după aglomeraţia din cinematografe, arată un studiu al Cushman & Wakefield Echinox, pornind de la datele oferite de Centru Național al Cinematografiei. Cel mai ridicat grad de utilizare a infrastructurii cinematografice existente este la Iaşi (1,53 spectatori/loc/zi), apoi la Bistriţa (1,44 spectatori/loc/zi).

Numărul de spectatori înregistraţi în cinematografele din România a crescut cu 6,4% în 2017 faţă de anul precedent. Cele mai mari creşteri ale numărului de spectatori faţă de anul 2016 au fost înregistrate la Bistriţa (+229%), Târgovişte (222%), Piatra Neamţ (213%) şi Vaslui (165%). E adevărat, aceste oraşe nu au avut cinematografe funcţionale ȋn 2015-2016.

Cele mai mari pieţe cinematografice din România sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara, care concentrează 54% din cerere, arată analiza celor de la Cushman & Wakefield Echinox.

“Industria cinematografică a beneficiat din plin de pe urma dezvoltării centrelor comerciale din ultimii ani, tinând cont de faptul că, în 2017, aproximativ 90% din sălile de cinematograf din Romȃnia se regăseau ȋn cadrul mall-urilor, care de altfel, au atras şi peste 90% dintre spectatori. Investiţiile ȋn cinematografe sunt extrem de ridicate, dar acestea aduc beneficii substanţiale pentru imaginea şi traficul centrelor comerciale, întregind totodată componenta socială din ce ȋn ce mai puternică a acestora”, susține Bogdan Marcu, de la Cushman & Wakefield Echinox.

Probabil că studiul Cushman & Wakefield Echinox i-a determinat și pe cei de la Happy Cinema să investească la Bistrița. Reprezentanții lanțului Happy Cinema, cu săli în București, Buzău și Focșani,  au anunțat că până la finalul lui 2018, Bistrița va avea un nou cinematograf. Cel mai probabil, acesta va fi localizat în spatele zonei de restaurante din galeria comercială de lângă Selgros, unde sunt câteva spații care pot fi amenajate ca săli de cinema.

Categories: Business in top

About Author