Bistrița-N, în lista județelor ce primesc bani de la Guvern în urma calamităților naturale din luna iunie

Bistrița-N, în lista județelor ce primesc bani de la Guvern în urma calamităților naturale din luna iunie

Executivul a aprobat alocarea a 377,2 milioane lei (76,2 milioane euro) din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru județele afectate de calamitățile naturale din luna iunie a.c.. Printre aceste județe se regăsește și Bistrița-Năsăud.

Guvernul a alocat fonduri pentru unități administrativ-teritoriale din 24 de județe, afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului pentru cele 24 de județe, unde au avut loc inundații, alunecări de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*