Bistrița-Năsăud, în coada clasamentului la tranzacții cu terenuri agricole în 2022

Bistrița-Năsăud, în coada clasamentului la tranzacții cu terenuri agricole în 2022

Volumul tranzacțiilor cu terenuri agricole a consemnat o creștere explozivă, de circa 46%, în primele 6 luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului anterior, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Județul Bistrița-Năsăud pe ultimele locuri în clasament.

În această perioadă s-au tranzacționat la nivel național peste 67.000 de loturi de teren agricol. În luna martie s-au vândut cele mai multe, respectiv 14.739 de terenuri, urmată de luna iunie, cu 12.893 de loturi, și luna februarie, cu 11.742 de contracte de vânzare înregistrate la cadastru.

Cele mai multe parcele au fost înstrăinate în județul Dolj, unde proprietarii de terenuri agricole au încheiat circa 4.200 de tranzacții de vânzare-cumpărare în primele 6 luni din 2022, echivalentul a 6,3% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel național, potrivit datelor ANCPI. Luna în care doljenii au vândut cel mai mare volum de pământ a fost iunie, când s-au tranzacționat circa 1.000 de loturi. Topul județelor cu cel mai mare număr de tranzacții cu terenuri agricole încheiate în primele 6 luni ale anului este completat pe locul doi de Buzău, cu 3.800 de tranzacții, Arad, Bihor și Galați, cu un număr de peste 2.800 tranzacții, fiecare. Practic, primele cinci județe din top acoperă aproape un sfert din numărul de terenuri agricole vândute în primele 6 luni din 2022 la nivel național. La coada clasamentului se plasează Maramureș, Bistrița Năsăud, Covasna și Sălaj, județe în care s-au vândut sub 500 de terenuri agricole în perioada analizată.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*