Bistrițeanul de la ARAMIS Invest a depășit pragul de 1 miliard de lei venituri în 2017

Bistrițeanul de la ARAMIS Invest a depășit pragul de 1 miliard de lei venituri în 2017

Cel mai mare producător și exportator de mobilă din România, Aramis Invest, controlat de bistrițeanul Vladimir Iacob (60%), a trecut pragul de 1 mld. lei în 2017. Bistrițean la origine, Iacob locuiește în Baia Mare.

Cu acest rezultat, compania Aramis Invest a intrat în top 12 afaceri cu capital românesc din România. Vladimir Iacob deține deține controlul în mai multe companii din România, în domenii precum producția de mobilier, construcții, logistică, IT. De câțiva ani la rând, este cel mai mare exportator de mobilă și principal partener al suedezilor de la IKEA. Deși a apărut de mai multe ori cu numele în topurile celor mai bogați români, nicio fotografie a sa nu este publică.

Cea mai importantă afacere a lui Vladimir Iacob este Aramis Invest, cu sediul central în Baia Mare. Compania, unde bistrițeanul deține 60% din capitalul social, e cel mai mare pro­du­cător şi exportator de mo­bilier din România și şi-a crescut de 8 ori cifra de afaceri într-un de­ce­niu, ajungând în 2017 la vânzări totale de 1 miliarde de lei, cu profit net de 37,2 milioane lei). Producătorul de mobilier avea anul trecut 4.544 de salariaţi.

Iacob mai deține participații în companii de construcții (Investa CCI), logistică (Logistic BMPS), confecții metalice (ARC Grup), IT (Aramis Plus și Blissapp). În majoritatea acestor firme, Vladimir Iacob îl are ca partener important pe Marius Selescu.

Categories: Business in top

About Author