Bistrițenii de la CAMPEADOR construiesc noul pavilion, cu 300 de locuri, al Penitenciarului Gherla

Bistrițenii de la CAMPEADOR construiesc noul pavilion, cu 300 de locuri, al Penitenciarului Gherla

Compania bistrițeană CAMPEADOR va construi noul pavilion de detenție al Penitenciarului Gherla, o investiție a CNI în valoare totală de 35,5 milioane lei. Contractul a fost atribuit, în urma licitației, la începutul lunii aprilie 2024.

Prin construirea acestui pavilion la Gherla se măreşte capacitatea cu 300 de locuri, se creează noi spaţii care vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de deţinere. Amplasamentul pe care se dorește amplasarea noului pavilion se află în incinta unității, în partea de vest a acesteia, între Pavilionul nr.3 și gardul exterior al incintei. Clădirile vechi existente pe acea suprafață au fost deja desființate, cu respectarea prevederilor legale.

Noul pavilion de detenție va avea regimul de înălțime subsol + parter + 3 etaje. Clădirea va fi organizată şi dotată conform standardelor în vigoare. La nivelul fiecărui etaj al pavilionului de deţinere se vor amenaja săli pentru servirea mesei. Sălile vor fi dotate cu mese şi scaune cu structura metalică cu blat şi şezut din materiale rezistente la lovituri. Pentru respectarea condiţiilor de igienă la intrare în fiecare sală de mese se vor monta minim două lavoare antivandalism. La nivelul pavilionului se va prevedea un spaţiu în care se va amenaja o frizerie, dotată cu scaun şi lavoar racordat la apă rece şi caldă.

În anul 2020, Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea Planului de acțiune pentru perioada 2020-2025. Aplicarea măsurilor stabilite în Calendarul de măsuri presupune crearea unui număr de 7.849 locuri noi de cazare și modernizarea a 946 locuri de cazare, investițiile fiind finanțate din trei surse – Mecanismul Financiar Norvegian, Bugetul de Stat, precum și prin Împrumutul de la o Instituție Financiară Internațională.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*