Bistrițenii de la DATACOR atacă domenii noi, precum căile ferate și industria!

Bistrițenii de la DATACOR atacă domenii noi, precum căile ferate și industria!

Bistrițenii de la DATACOR, oferind servicii de integratori pentru infrastructură inteligentă, migrează tot mai mult spre domenii unde se anunță investiții importante în anii care vin: căile ferate, retail și industrie. Bogdan Bilegan, CEO-ul companiei, a dat mai multe amănunte despre viitorul Datacor într-un interviu pentru ZF.ro.

“Anul 2020 a fost atipic și pentru noi, ca pentru toată lumea. După creșteri frumoase ale veniturilor în ultimii ani, Datacor a simțit o ușoară scădere în trimestrele II și III din acest an. Suntem prezenți cu serviciile noastre pe segmentul de clădiri de birouri și, din cauza pandemiei, multe proiecte din acest sector au fost puse în standby. Am descoperit însă sectoare ale economiei care au fost afectate mai puțin de această criză și ne reorientăm încet spre ele. Investițiile care se anunță în modernizarea căilor ferate, în retail sau în industrie – unde așteptăm relocări numeroase de fabrici dinspre Asia spre Europa și România – toate au nevoie de serviciile noastre. Infrastructura inteligentă le va caracteriza pe toate” a spus Bilegan.

“În planul nostru de afaceri pe următorii 3-5 ani, urmărim și o externalizare a businessului, în special în țări din Europa, dar întâi trebuie să creștem și să ne facem un portofoliu serios, dominant, în plan intern. Estimăm că din 2021, după ce vom porni producția de fibră optică în fabrica noastră din Parcul Industrial Bistrița-Sud, cifra noastră de afaceri va crește consistent. Până acum am realizat din servicii venituri de 42 mil. lei (8,75 mil. euro, în 2019), iar de la anul vom adăuga și veniturile din producție, pe care le estimăm la 3-4 mil. euro anual. Dar, potențialul este uriaș. De asemenea, numărul de angajați va crește pe măsură ce avansăm: acum suntem la 85, vom ajunge în primăvară la 100. Din păcate, ne confruntăm în continuare cu o criză a forței de muncă. Parcă, totuși, găsim mai ușor angajați în acest an, dar nu sunt neapărat specialiștii pe care ni i-am dori noi.” a adăugat Bilegan.

Acesta a precizat că, în viziunea sa, cele mai importante probleme pe care le are acum economia românească sunt lipsa de viziune și a unei strategii de țară și lipsa resursei umane calificate.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*