Bistrițenii de la Transilvania Broker cumpără o clădire de birouri lângă Selgros, cu 1,7 milioane lei

Bistrițenii de la Transilvania Broker cumpără o clădire de birouri lângă Selgros, cu 1,7 milioane lei

Compania bistrițeană Transilvania Broker, aflată în Top 3 brokeri de asigurari din România, vrea să cumpere o clădire de birouri de 1.000 mp, lângă Selgros, aparținând antreprenorului Duțu Buia. Prețul tranzacției este de cca. 1,7 milioane lei.

Transilvania Broker vrea să achiziționeze clădirea situată la adresa Calea Moldovei nr. 13 (față/dreapta față de Selgros) printr-un credit bancar de la BCR, în valoare de 1,4 milioane lei (reprezentând 82,2% din valoarea totală a investiției). Decizia executivului companiei va fi discutată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 6 decembrie, dar tranzacția pare a fi stabilită deja, de vreme ce fondatorii firmei – Gabriel Login și Niculae Dan – dețin încă, împreună, peste 76% din acțiuni.

Clădirea aparține unei companii a antreprenorului Duțu Buia și în prezent este închiriată unor firme și persoane fizice. Imobilul este dispus pe 3 niveluri, are o suprafață utilă de 1.000 mp și un teren aferent de 600 mp. Transilvania Broker va gira aceste proprietăți la BCR, dacă banca îi va acorda creditul.

De tranzacție se ocupă Direkt Imobiliare, una dintre cele mai importante companii de consultanță imobiliară din județ.

Transilvania Broker a fost fondată în 2006 la Bistrița și se află aflată în top 3 brokeri de asigurare din România. Din 2017, este listată la BVB sub simbolul TBK, iar din 25 octombrie 2018 îl are ca director executiv pe Ioan Cotiac, după demisia fondatorului Gabriel Login (45,66 din acțiuni). Director general și președinte al Consiliului de Administrație este celălalt fondator, Dan Niculae (30% din acțiuni).

 

Categories: Business in top

About Author