Bistrițenii de la Transilvania Broker, locul 3 în topul brokerilor de asigurări din România

Bistrițenii de la Transilvania Broker, locul 3 în topul brokerilor de asigurări din România

Compania bistrițeană Transilvania Broker s-a clasat pe locul 3 în topul brokerilor de asigurări din România, după veniturile obținute în semestrul 1 din 2022, arată un raport recent al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Brokerii de asigurare au ajuns la venituri de 1,06 mld lei în primul semestru (S1) din 2022, cu 34% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, iar zona asigurărilor generale este principalul motor al încasărilor, reprezentând 91,6% din total venituri, potrivit datelor ASF.

În ceea ce priveşte cei mai mari brokeri în funcţie de veniturile obţinute din distribuţia asigurărilor generale în primele şase luni din 2022, Safety Broker conduce topul, cu venituri de 83,5 mil. lei, urmat de Destine Broker cu 73,3 mil. lei, podiumul fiind completat de Transilvania Broker cu 70,7 mil. lei (7,28% cotă de piață). Din veniturile primilor trei brokeri din acest clasament, distribuţia asigurărilor RCA a jucat un rol important.

Transilvania Broker de Asigurare SA este deținută majoritar de antreprenorii Gabriel Login (42,1%) și Dan Niculae (26,4%) și este listată la BVB sub simbolul TBK.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*