Bistrițenii de la Winter Com vor să cumpere o afacere din grupul ROMPETROL

Bistrițenii de la Winter Com vor să cumpere o afacere din grupul ROMPETROL

Consiliul Concurenţei anunță că analizează tranzacţia prin care bistrițenii de la Winter Com, alături de un alt partener, intenționează să preia compania PALPLAST SA Sibiu, parte din grupul ROMPETROL. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Wintertub SRL, înființată în 2021, cu sediul în Sibiu, este societatea vehicul prin care Winter Com și investitorul Marius Smărăndăchescu vor să preia controlul la PALPLAST. Winter Com și Smărăndăchescu au fiecare câte 50% din Wintertub.

Winter Com, cu sediul la Bistrița, este un distribuitor de țevi și fitinguri din polietilenă de înaltă densitate
(PEID), țevi și fitinguri din policlorură de vinil (PVC), armături, hidranți, capace de canalizare
și alte materiale pentru instalații în construcții, cu venituri de 55,6 mil. lei în 2020. Este deținută, în proporții egale, de antreprenorii Ovidiu Lumperdean și Gabriel Județ.

Palplast SA este parte a grupului Rompetrol și are o experiență în producția de țevi și fitinguri din polietilenă de peste 25 de ani. Societatea, cu sediul în Sibiu, a realizat o cifră de afaceri de 42,64 mil. lei în 2020, având 35 de angajați.

“Autoritatea de concurență va evalua aceasta concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevazute de lege. Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență în termen de 20 zile de la data prezentului anunț”, precizează o informare a Consiliului Concurenței.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*