Bistrițenii inovatori de la EuroMilling RS au semnat un contract de 1,6 mil. euro cu ENGIE România

Bistrițenii inovatori de la EuroMilling RS au semnat un contract de 1,6 mil. euro cu ENGIE România

EuroMilling RS, compania bistrițeană care a brevetat un produs inovator pentru industria gazelor naturale, a semnat un contract pentru 3 ani cu ENGIE România, în valoare estimată de 1,59 milioane euro. ENGIE devine astfel cel mai important client din portofoliul bistrițenilor.

Contractul a fost semnat în urma unei licitații câștigate de EuroMilling RS. Compania se angajează să livreze aproape 65.000 de piese (capete de branșament necesare în rețelele de gaze), Engie România derulând mai multe investiții în modernizare și rețele noi în partea de sud a țării, împreună cu firma Distrigaz Sud Rețele.

Directorul general al companiei, Rareș Simionca, inginer de profesie, a reușit, după mulți ani de lupte cu birocrația din România, să omologheze la OSIM o piesă care se folosește în branșamente la rețelele de gaze. Aceasta are acum caracter de unicitate în România și marile companii care administrează rețelele de gaze sau firmele de instalații vor fi nevoite să cumpere această piesă de la EuroMilling.

EuroMilling RS, companie fondată de familia Simionca, produce capete de branșament, piese de trecere și teuri de branșament pentru clienți care lucrează în/pentru industria gazelor naturale. Fabrica este situată în Bistrița, la Unirea, dar producția va fi mutată în 2024 la Jelna, unde firma va construi o hală nouă, cu o suprafață de 1800 mp. Cu o capacitate de producție de 120.000 de piese pe an, EuroMilling țintește acum și piața din Republica Moldova, unde branșamentele la gaze sunt pe același tipar tehnic cu cele din România.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*