Bistrițenii, pe locul 3 la cumpărarea de locuințe și terenuri în Cluj-Napoca

Bistrițenii, pe locul 3 la cumpărarea de locuințe și terenuri în Cluj-Napoca

Anul trecut bistrițenii au cheltuit aproape 20 de milioane pentru a cumpăra case, apartamente și terenuri în Cluj. Investițiile plasează Bistrița-Năsăud pe locul III într-un top al tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca.

Conform Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare lansat de Primăria Cluj, bistrițenii sunt pe locul III, după clujeni și maramureșeni, la capitolul investiții în locuințe și terenuri. Bistrița-Năsăud s-a clasat peste Mureș, Sibiu sau Satu Mare.

Datele sunt de pe anul 2018 și arată că bistrienii au cumpărat 259 de apartamente, valoarea acestora ajungând la 16,8 milioane de lei. Tot din datele Ghidului reiese că au fost achiziționate 7 case care au costat 1,5 milioane de lei. Cu 1 milion de lei bistrițenii au cumpărat și 15 terenuri în Cluj-Napoca.

Valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare din Cluj a fost de 642 de milioane de lei în 2018, cei mai mulți cumpărători fiind persoane fizice care au plătit cu banul jos. Din cele peste 6.800 de locuințe și terenuri vândute în Cluj anul trecut doar 19 % au fost cumpărate de persoane juridice, iar achiziția s-a făcut pe credite.

Cei care au coordonat și lansat Ghidul susțin că datele sunt explicabile având în vedere că orașul Cluj a devenit o piață imobiliară de investiții și este un oraș universitar.

 

 

 

Categories: Local

About Author