Bistrițenii plătesc peste 6,6 mil. lei anual penalități pentru că nu selectează deșeurile!

Bistrițenii plătesc peste 6,6 mil. lei anual penalități pentru că nu selectează deșeurile!

„Pentru fiecare tonă depozitată la groapa de la Tărpiu noi plătim practic două taxe penalizatoare: de 80 lei/tonă și 50 lei/tonă din partea Uniunii Europene, pentru că România nu și-a atins țintele. Toată România plătește aceste sancțiuni, nu doar Bistrița-Năsăud, să fim bine înțeleși!” – a spus, pentru Bistrița Business, Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

“Anul trecut, în județul nostru, s-au depozitat undeva la 57.000 t de deșeuri din care 51.000 t au fost depozitate pe groapă și doar 6.000 de tone au fost deșeuri reciclabile. Suntem în momentul în care colectăm selectiv foarte puțin și foarte prost, iar aceste lucruri trebuie corectate. Fără fermitate și fără sancțiuni nu vom putea realiza acest lucru. Suntem pe penultimul loc din Europa, doar Malta reciclează mai puțin decât România.” – a adăugat Niculae.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează în acest an o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la beneficiile colectării selective a deșeurilor. “Cum ar fi să nu avem acele penalități, care la acest moment sunt incluse în taxa de salubrizare? Cred că toată lumea ar vrea să plătească mai puțin și în același timp să aibă un mediu mai curat. E o chestiune doar de voință! – spune șeful ADI Deșeuri.

Categories: Bursa, Local, Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*